Zo melden klanten zich aan bij je apps
Je klanten melden zich aan bij je openbare apps met een code uit een mail in naam van je organisatie, maken zelf een account aan of komen binnen via een uitnodiging.
Je klanten melden zich aan bij de openbare apps van je organisatie, nooit op het dashboard. Dat doen ze op de aanmeldpagina van de app, op het eigen adres van de app, met de naam, het logo en de kleur van je organisatie. Het logo en de kleur stel je in onder Instellingen.
Een app is openbaar als zijn publiek Iedereen met het adres is. Zie Kies wie een app mag openen.
In de taal van je klant
Section titled “In de taal van je klant”De aanmeldpagina en de mails die je klanten krijgen, zijn in het Engels, Nederlands of Frans. De pagina opent in de taal van de browser van de klant, of in het Engels als dat een andere taal is. Onderaan de pagina kan hij een andere taal kiezen, die de pagina dan onthoudt.
De aanmeldmail is in de taal van de pagina die de klant gebruikte, en die taal wordt de zijne. Een uitnodiging is in de taal die je kiest als je ze verstuurt.
Hieronder staan de knoppen en titels zoals de pagina ze in het Nederlands toont.
Aanmelden met een code
Section titled “Aanmelden met een code”- Op de aanmeldpagina van de app typt de klant zijn e-mailadres en kiest Stuur me een aanmeldcode.
- Hij krijgt een mail in naam van je organisatie, met een code van zes cijfers en een link. Antwoorden gaan naar je antwoordadres, als je er een instelde.
- Bij Kijk in je mailbox typt hij de code onder Aanmeldcode en kiest Aanmelden. Of hij gebruikt de link in de mail en kiest Verder naar de app.
De code en de link werken één keer, voor één aanmelding, en verlopen na 15 minuten. Er is geen wachtwoord.
De pagina verraadt niemand of een adres van een klant is: wie een adres typt, ziet Kijk in je mailbox, maar alleen je klanten krijgen een code. Ieder ander krijgt een mail in naam van je organisatie, in de taal van de pagina, die zegt wat hij in plaats daarvan kan doen:
- Nog geen account, als iedereen in de app een account mag aanmaken: met een knop Een account aanmaken.
- Geen toegang, als de app geen accounts laat aanmaken: het adres heeft geen toegang tot de app, en hij kan het je organisatie vragen.
- Het adres van een lid, of een adres dat je uitnodigde om lid te worden: met een knop die hem aanmeldt met kvyk.
Deze mails tellen mee voor dezelfde grenzen als een code, hieronder.
Leden bij een openbare app
Section titled “Leden bij een openbare app”Onder het e-mailveld toont een openbare app Lid van je organisatie**?** met de knop Aanmelden met kvyk. Leden gebruiken daar hun kvyk.ai-account, met één klik als ze al op het dashboard zijn aangemeld. Een app voor alleen leden toont niets anders.
Eén aanmelding voor al je apps
Section titled “Eén aanmelding voor al je apps”Een klant die is aangemeld bij een van je openbare apps, is ook aangemeld bij je andere openbare apps: hij opent ze zonder zich opnieuw aan te melden. Dat werkt alleen binnen je organisatie: een klant van twee organisaties meldt zich bij de apps van elk apart aan. Op een eigen domein meldt een klant zich één keer aan op dat domein en blijft hij daar.
Afmelden bij een van je apps meldt de klant af bij allemaal. Zonder afmelden blijft hij tot 30 dagen aangemeld.
Bezoekers zelf een account laten aanmaken
Section titled “Bezoekers zelf een account laten aanmaken”Laat het publiek van een app iedereen een account aanmaken, dan toont de aanmeldpagina Nieuw hier? Een account aanmaken. De bezoeker typt zijn naam en e-mailadres, gaat akkoord met je privacyverklaring (de pagina linkt ernaar) en kiest Mijn account aanmaken.
Hij wordt pas klant als hij zijn adres bewees met de code of de link uit de mail. Dan staat hij op je pagina Personen, met een record in je entiteit Customers, en is zijn toestemming vastgelegd: wanneer hij akkoord ging, met welke woorden in de taal waarin hij ze zag, en je privacylink op dat moment.
Een adres van een lid van je organisatie kan geen klant worden: die persoon krijgt een mail met een knop die hem aanmeldt met kvyk.
Tot kvyk.ai voor iedereen opengaat, kan een bezoeker alleen zelf een account aanmaken als kvyk.ai zijn adres binnenliet. Ieder ander krijgt te horen dat kvyk.ai nog niet open is en dat hij jou om een uitnodiging kan vragen. Klanten die je toevoegt of uitnodigt, en klanten die al een account hebben, melden zich aan zoals altijd.
Een klant uitnodigen voor een app
Section titled “Een klant uitnodigen voor een app”- Open Personen en dan de klant.
- Kies onder Uitnodigen voor een app een van je openbare apps en de Taal van de mail, en kies dan Uitnodiging versturen. De taal staat eerst op die welke de klant het laatst gebruikte, of op Engels.
De klant krijgt de mail “Je organisatie nodigt je uit voor de app”, met een knop die hem aanmeldt. Die werkt één keer, binnen zeven dagen; daarna opent hij de app en meldt zich aan met zijn adres.
Een app kan ook klanten uitnodigen, voor het lid dat hem gebruikt: bijvoorbeeld een formulier waarmee personeel een gast toevoegt. Dat werkt als de datarollen van het lid klanten toevoegen toelaten. Iemand nieuw wordt dan als klant toegevoegd.
Toestemming bij de eerste aanmelding
Section titled “Toestemming bij de eerste aanmelding”Een klant die je toevoegde op de pagina Personen, of uitnodigde voor een app, ging zelf nog niet akkoord met je privacyverklaring. De eerste keer dat hij zich aanmeldt, na de code of de link, vraagt de pagina Voor je de app opent hem dat. Ze toont dezelfde woorden als bij het aanmaken van een account, met een link naar je privacyverklaring. Hij vinkt het vakje aan en kiest Verder naar de app.
Zijn toestemming wordt vastgelegd zoals bij een account dat hij zelf aanmaakt: wanneer hij akkoord ging, met welke woorden in de taal waarin hij ze zag, en je privacylink op dat moment. Ook Consent en Consent given at van zijn record worden ingevuld. Dat wordt maar één keer gevraagd, en zonder het vakje aan te vinken komt hij niet binnen.
Deze stap verschijnt alleen als je een privacyverklaring instelde onder Instellingen. Zonder privacyverklaring melden de klanten die je toevoegde of uitnodigde zich meteen aan.
Grenzen die het aanmelden beschermen
Section titled “Grenzen die het aanmelden beschermen”- Voor hetzelfde adres gaat er hoogstens één nieuwe code per minuut uit, en hoogstens één mail die zegt wat hij in plaats daarvan kan doen.
- Een klant kan vijf codes vragen in 15 minuten, tien in een uur en dertig op een dag. Daarboven zegt de aanmeldpagina hoe lang hij moet wachten voor hij het opnieuw probeert.
- Vijf foute codes zetten die code stop. Tien foute codes binnen een uur zetten codes voor dat adres een uur stop. De link in de mail werkt nog.
- Gaan er heel veel mails tegelijk uit voor je organisatie, dan pauzeert het versturen even.
Wat klanten zien
Section titled “Wat klanten zien”Klanten die zich aanmelden zien en wijzigen alleen wat de datarollen die je hun geeft toelaten: meestal hun eigen records en de records die aan hen gelinkt zijn, zoals hun bestellingen, en alleen de velden die de rol hun toont. Een klant die zijn account maakt, begint met je datarollen voor nieuwe klanten. Zonder datarol zien ze geen enkel record van je.
Klanten die hun toestemming intrekken
Section titled “Klanten die hun toestemming intrekken”Elke app heeft een accountpagina, die je app kan openen voor wie aangemeld is. Daar ziet een klant als wie hij aangemeld is en op welke apparaten hij aangemeld blijft, en in een openbare app kan hij Mijn toestemming intrekken kiezen. Dat wordt nog één keer gevraagd, waarna hij meteen bij alle apps van je organisatie wordt afgemeld, op elk apparaat. Zie Je apps op een telefoon over aangemeld blijven. Zie Klanten voor wat jij ziet.
Om zich opnieuw aan te melden, vraagt hij zoals altijd een code. Na de code of de link vraagt de pagina hem nog eens akkoord te gaan met je privacyverklaring; doet hij dat, dan is hij aangemeld.
Een klant verwijderen of wissen
Section titled “Een klant verwijderen of wissen”Verwijder of wis je een klant op de pagina People, dan wordt hij binnen enkele seconden bij elke app afgemeld en kan hij zich niet meer aanmelden. Zie Klanten.